Highlands HARD! XL Editie

Back to overviewWhere:Highlands HARD! XL Editie
Date:2018/11/24
Time:19:15 - 23:00
Costs: 5
Address:Hoogland 1, IJsselstein (NL)
loading map...


More INFO

Highlands HARD! is terug!!! Wegens voorafgaand succes is er besloten om op Zaterdag 24 November de allereerste Highlands HARD! XL editie neer te zetten. En ooh wat gaat deze lekker knallen zeg..

Voor deze gelegenheid hebben wij vanuit Wesel Duitsland als very special guests én tevens de headliner van de avond: Disminded
Dit betekend, Death/Thrash Metal van de bovenste plank. Binnen Nederland staat Disminded inmiddels bekend om hun unieke live shows waarin ze maar weer bewijzen dat ze naast strak musiceren, heer en meester zijn in zowel feesten, als een feestje bouwen. DISCO DISCO!?!? Precies. PARTY PARTY!!

Vanuit Arnhem hebben wij Groove/Death Metal van: Panoptikon
Als je de afgelopen periode nog naar zo een mooie Metal avond bent geweest, is de kans erg groot dat je bekend bent met Panoptikon. Wat je kan verwachten? Snel, hard, vunzig, dikke grooves én gitaren die klinken als kettingzagen. Iets wat hun op het podium zet met het strakste wat ons land aan nieuw bloed te bieden heeft.

Uit eigen regio en begonnen in Highlands, dit is natuurlijk: Crazed.
De Alternative Metal band is de afgelopen tijd erg actief geweest binnen de scene. Dit is niet onopgemerkt gebleven wat zich heeft geresulteerd in de ene na de andere knal show + meer op de planning. Chaotisch, beukend, melodieus en toch erg catchy, met een hoogst energieke live show.

Nog eentje die niet onder de radar kon blijven: The Mad Baron.
Deze uit Utrecht afkomstige Progressive Metal band, doet dingen op hun eigen tempo met perfectie altijd op de eerste plaats. In Augustus was dan ook de release show van hun debuut album ''When Nothing Comes True''. Dit is toepasselijk gevierd in een overvolle dB's in Utrecht. Iets wat veel beloofd voor deze editie van Highlands HARD! XL Editie.

Na de release van hun videoclip kwam al snel de aankondiging van de release show van hun debuut EP '' Immoral Compass''. Iets waarvan wij net ietsje eerder een voorproefje zullen krijgen. Dit gaat over het uit Rotterdam afkomstige: District Of Misery. Beukend, melodieus, energiek & rechstreeks van het hart. Metalcore is alive & kicking, iets wat District Of Misery maar weer eens bewijst.

Vanuit de diepste krochten van Gouda word de avond bikkelhard afgetrapt door niemand minder dan: Throwing Bricks
Met hun unieke hybride tussen genres als: Sludge, Hardcore, Screamo, Black Metal, Grindcore & Stoner hebben de heren een flinke cult following opgebouwd. Hun materiaal is donker en ongepolijst, dit draag bij aan hun intense live show. Iets wat je alleen kan ervaren als je erbij bent..DEUREN OPEN: 19:15
EERSTE BAND: 20:00
DAMAGE: 5 EURO (Op je muil!)

Comment!