Musicon

Back to overviewWhere:Musicon: 2 Years To Apocalypse
Date:2018/04/06
Time:20:30 - 23:00
Costs: 5
Address:Soestdijksekade 345, 2574 AL , Den Haag (NL)
loading map...


More INFO

2 Years to Apocalypse, een naam die je vast al eens gehoord hebt en tevens de headliner van de avond. 2 Years To Apocalypse is een Modern Metalcore band afkomstig uit Amsterdam. Hun sound heeft de perfecte balans tussen heavy en melodie. Naast een strakke band is opvallend dat er 2 vocalisten zijn die cleans en grunts sterk afwisselen.

De band heeft De Melkweg bijna uitverkocht tijdens hun release show van het laatste album ''The Midas Touch'', en hebben shows gedaan met o.a. Memphis May Fire, In Hearts Wake, Our Last Night, Spoil Engine en The Amity Affliction.

Co-headliner is van Haagse bodem Icarius !
De lokale helden brengen een mix tussen Metalcore/Hardcore met een vleugje Nu Metal. Dit word uitgevoerd in een bijzondere setting want naast hun ritme sectie, heeft de band 3 gitaristen en 2 vocalisten die cleans en grunts afwisselen wat zorgt voor grootse composities en een frisse sound.

Verwacht strakke grooves, een balans tussen melodie en plank gas, epische solos en een energieke live performance ter support van hun verzamel EP ''Icarius Collection''.


2é Act van de avond is Crazed uit Utrecht. Een 4-koppig Alternative Metal formatie uit Utrecht. Hun muziek is chaotisch, melodieus, beukend en toch erg catchy wat word afgetopt met een hoogst energieke live performance. Naast de mix van verschillende muziek stylen word de zang afgewisseld door cleans, grunts en alles er tussen in wat extra word benadrukt door de snarenplukkers.

In 2017 waren er lokaal 3 shows uitverkocht (waaronder een show met Icarius) én is de band momenteel druk bezig met het afmaken van hun debuut album ''Game Over''..

Dé aftrap van de avond word gedaan door het Progressive Metal quintet uit Utrecht, The Mad Baron!! Hun teksten gaan vooral over onderwerpen als: spiritualiteit, zelf bewust zijn, eenheid maar ook donkerdere onderwerpen. Muzikaal haalt de band invloeden uit bands als: Tool, Tesseract, Periphery & Opeth wat zorgt voor veel dynamiek met de juiste hoeveelheid ballen. 

Recent heeft The Mad Baron hun debuut album ''When Nothing Comes True'' gereleased..

Oftewel, een avond die je niet wilt missen!

Entree: 5 Euro
Deuren open om 20:00
Eerste band om 21:00

Comment!